Du är här > Om oss / Vår Historia

Vår Historia

Här startade det hela… Grand Moulins de Paris, moderbolag till Délifrance


Första världskriget: Fyra män går samman för att bygga upp världens största industriella kvarn, Grand Moulins Réunis.


1918

Grand Moulins Réunis slår sig samman med andra större aktörer från kvarnindustrin för att sen fusioneras med Grand Moulins de Paris, som startades i april 1919 av Ernest och Marcel Vilgrain.

1921

Den första mjölsäcken lämnar produktionslinjen. Ernest och Marcel Vilgrain har som ledare för Grand Moulins de Paris, startat den största kvarnen i världen.

1979

För att kunna bredda sin affärsidé köper GMP ett företag med fokus på frysta matvaror: Société de Spécialités Surgelées (SSS).

1983

Délifrance bildas.

1989

Grand Moulins de Paris (GMP) förvärvas av Groupe Bouygues (ett franskt industrikonglomerat).

1998

Bouygues säljer Grand Moulins de Paris till en grupp investerare ledda av AXA Investment Managers i Paris.

2001

NutriXo Grupp bildas genom kvarnverksamheten i Grand Moulins de Paris, Euromill Nord, Grand Moulins Storione, Inter-Farine samt Délifrance´s djupfrysta bageriverksamhet.

2004

Med förvärvet av Appétit de France, ökar Délifrance sina resurser med ytterligare tre produktionsanläggningar för bakverk och briocheprodukter i Frankrike.

2006

Délifrance förvärvar Krabansky, en produktionsanläggning för färdigt bröd och bakverk, samt Bake Off bröd.

2009

Förvärvas Sofrapain och Le Pain Croustillant. Med detta förvärv får Délifrance ytterligare sju produktionsanläggningar i Frankrike och i Storbritannien.