Du är här > Det vi står för / Näringsbalans och Naturlighet

Näringsbalans och Naturlighet

  • Delifrance engagerar sig i naturlighet

    Idag är naturlighet ett växande krav från våra kunder och konsumenter. Naturlighet är ett av de tre kriterier som i de flesta Europeiska länder avgör valet av märke. Bland alla produkter som lanserades i Europa under 2008 är det de naturliga ingredienserna som är budskapet. Délifrance svarar upp till dessa krav och har gjort så på följande sätt: Délifrance´s brödrecept innehåller inga artificiella smaker eller färger som inte motsvarar de krav som lagar och förordningar kräver.På liknande sätt tar vi gradvis bort artificiella färg och smakämnen från våra kaffebrödsprodukter och tårtor.


  • Délifrance engagerar sig näringsmässigt

    Med en särskild avdelning inom näringslära, tränas våra grupper regelbundet i näringslära och är ständigt uppdaterade om förändringar i lagstiftningen. Redan år 2003 beslutade Délifrance att trappa ner på transfettsyror i sina råvaror. Délifrance använder nu endast icke dehydrogenererade vegetabiliska fetter i sina kaffebrödsprodukter och har härmed dramatiskt reducerat innehållet av transfettsyror. (51 % är nu vegetabiliskt fett).


Vad det gäller vårt bröd är nästan alla våra bröd utan tillsatt fett och vi har gradvis reducerat andelen salt i enlighet med näringsmässiga rekommendationer.


Delifrance begränsar sin användning av såväl tillsatser som konserveringsmedel.