Du är här > Om oss / Délifrance och NutriXo

Délifrance och NutriXo

NutriXo Gruppen bildas genom kvarnverksamheten i Grand Moulins de Paris, Euromill Nord, Grand Moulins Storione, Inter-Farine samt Délifrance´s djupfrysta bageriverksamhet. Nutrixo är en av de ledande aktörerna i kvarn och bageriindustrin. Vi är ett bolag som är stolta över både vår kvalité och innovationsförmåga och där dessutom aktieinnehavet delas lika mellan de anställda och kooperativet.

Délifrance, ett bolag i NutriXo-Gruppen.

Vi har en unik ägarstruktur som skiljer ut oss från de övriga aktörerna på marknaden. Aktieinnehavet fördelar sig med 45,6% på de anställda och 54,4% på kooperativet.

  • En årlig omsättning på över 5M€
  • 3 300 anställda
  • 20 anläggningar för produktion av frysta bageriprodukter
  • 17 dotterbolag varav Délifrance Norden är ett.

NutriXo Gruppen är uppdelad i två huvudsakliga grupper med en omsättning på 1,2 miljarder EUR 2009 och nära 5 000 anställda.

Kvarndivisionen med mer än ett 20-tal anläggningar i Frankrike och Belgien är en av de ledande i Europa. Vi maler mer än 1,3 miljoner ton vete per år.

Délifrance med sina dotterbolag är en betydande aktör inom bageriindustrin och säljer djupfrysta bageriprodukter över hela världen.

Externa företagsförvärv har gett NutriXo möjligheter att utöka sin industriella kapacitet och sitt produktutbud samt inte minst expanderat genom sin kompetens och kunskap inom gruppen. NutriXo har fortsatt med förvärv i bageridivisionen genom köp av Appétit de France, Krabansky, Touflet Gourmet samt nyligen Sofrapain och Le Pain Croustillant. Kvarndivisionen har förvärvat kvarnar från Société Cooperative d´Arcis sur Aube (SCARA), Meuniers du Littoral, du Bos, Fayol samt Grande Minoterie de la Méditerranée.

Gruppens internationella utveckling fortsätter med fler dotterbolag och ett stigande antal av Délifrance restauranger runt om i världen.